The running Ant Bootcamp

Antony Pratt

Het was een frisse zaterdagochtend in oktober 2001. Nadat ik een bij Eindhoven Atletiek een hardlooptraining heb gedaan, kwam mijn trainster naar mij toe. Ze vroeg me of ik het leuk vond om zelf hardlooptrainingen te geven. Ik was 30 jaar en nog niet heel lang lid van de atletiekvereniging. Ik voelde me vereerd dat iemand aan mij vroeg om trainer te worden. Ik heb niet lang over die vraag nagedacht; een week later zei ik ja. Ik vond dit een goede combinatie met mijn huidige baan als brandweerman. Meteen daarna ben ik begonnen met een opleiding tot hardlooptrainer. 15 jaar lang heb ik recreatieve hardlopers gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen, ze fysiek en mentaal sterker te maken en hun geholpen met het behalen van hun doelen. Ik had een vaste groep leden die steeds groter werd. Nadat ik groepen kreeg van 90 hardlopers, kon ik niet meer de kwaliteit leveren die ik wilde leveren.

Ik besloot dat het anders moest en ben voor mezelf begonnen. Ik wilde sporters blij maken, ik wilde ze motiveren én leuke trainingen geven. Trainingen die niet alleen maar met hardlopen te maken hebben. Maar wel sporten in de frisse buitenlucht. Kort daarna heb ik een opleiding tot bootcamptrainer afgerond. Ik ervaarde dat je met bootcamp het hele lichaam traint. Niet alleen cardio, maar ook krachttraining. Je traint met verschillende materialen, er zijn honderden verschillende oefeningen, en je eindeloos variëren met intensiteit. Ik kan mijn creativiteit kwijt in het bedenken van de traingen.

Niet veel later is The Running Ant geboren. Ik haal er voldoening uit om mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Ik zie mensen mentaal en fysiek groeien. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, worden fitter en voelen zich sterker. Daarnaast zorg ik voor een leuke en gezellige sfeer, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Personal trainer bij The Running Ant Bootcamp

Iris van Dinteren

Ik ben Iris van Dinteren en ik ben trainster bij The Running Ant.
 
Ik was een rondje aan het hardlopen door de wijk, toen ik vanaf een afstandje motiverende muziek hoorde. ‘Wat fijn’ dacht ik op dat moment, die extra motivatie had ik net even nodig. Ik liep door om te kijken waar de muziek vandaan kwam. Ik kwam langs een mooi grasveld, waar een bootcamptraining plaats vond. Ik zag mensen lekker sporten in de zon, ik zag dat ze druk bezig waren, maar ik zag ze ook genieten. Iedereen leek gemotiveerd, de sfeer was goed en het zag er gezellig uit. Mijn interesse was gewekt. Thuis aangekomen ben ik gaan googelen en heb ik meteen een eerste les geboekt. Niet veel later stond ik op hetzelfde grasveld, met een leuke groep sporters, én een motiverende coach.
 
Ik werkte bij een groot reclamebedrijf, en hoewel het werk me beviel, was dit niet het werk dat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Het buiten sporten inspireerde me; de vrolijke mensen om me heen, de motivatie en het fijne gevoel na een training. Toen ik thuis kwam van een training, heb ik me ingeschreven voor een opleiding tot Personal trainer. Nadat ik mijn diploma voor de basis (als fitnesstrainer) heb gedaan én na het volbrengen van een aanvullende cursus tot bootcampinstructeur, kwam het bericht van Ant waar ik stiekem al een tijdje op hoopte: Of ik af en toe een bootcamptraining wilde geven. Ik hoefde er niet over na te denken en zei meteen ‘ja’.
 
Het was zaterdag 4 mei 2019, toen ik met knikkende knieën mijn eerste echte training gaf. Dit is het mooiste werk wat er is! En nog steeds geef ik met veel plezier de trainingen. Ik vind het leuk om mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen, het voelt goed om te zien hoe goed iedereen z’n best doet en het is fijn om iedereen na afloop met een lach naar huis te zien gaan. Dat is waar ik het voor doe. Ik geef de trainingen op de vrijdagen en af en toe doordeweeks.
Verder ben ik onlangs begonnen met het aanbieden van Personal Training. Niet binnen in een sportschool, maar wel buiten, met de bootcampmaterialen en op de bootcamp manier.